Terug naar de hoofdsite

De Duurzaamheidsmeter voor Waterschappen bestaat uit 4 vragenlijsten: People, Planet, Profit en Process. Iedere vragenlijst bestaat uit diverse subthema's. De vragenlijsten zijn opgebouwd in hoofdvragen en uitwerkingsvragen. Na het beantwoorden van de hoofdvraag, verschijnen eronder de uitwerkingsvragen.

Aan ieder antwoord is een score verbonden: 0, 1, 2 of 3 punten. Vragen waaruit specifiek een hoge duurzaamheidsambitie blijkt worden wat zwaarder meegewogen en krijgen een extra punt bij positieve beantwoording. Natuurlijk zijn de vragenlijsten niet uitputtend. Onder elk subthema wordt daarom ruimte geboden om extra inspanningen van uw waterschap onder de aandacht te brengen.

Vragenlijsten invullen
Kies in het bovenstaande menu een van de vier thema's, dan verschijnt de toelichting bij dat specifieke thema. Klik vervolgens op de button 'Vragen' om de vragen bij dat thema online te beantwoorden. Onderaan de vragenlijst vult u uw contactgegevens in. Wanneer u op 'OK' klikt, worden de antwoorden naar de helpdesk gemaild. Deze verwerkt de antwoorden en neemt bij twijfel of vragen contact met u op, alvorens het resultaat online worden gezet. Uw waterschap blijft verantwoordelijk voor de antwoorden en kan deze zo nodig corrigeren of aanpassen bij nieuwe informatie.

Resultaten bekijken
De resultaten van de deelnemende waterschappen kunt op verschillende manieren bekijken. Door een thema te kiezen en op de button 'Waterschap' te klikken, ziet u het resultaat van alle waterschappen die deze vragenlijst heeft ingevuld. Het is mogelijk om een waterschap aan te klikken, om de antwoorden van dat specifieke waterschap te zien. Via 'Antwoorden' kunt u ook nog per vraag zien wat de waterschappen hebben geantwoord.

Helpdesk Duurzaamheidsmeter
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Martha Klein, coördinator
E: info@duurzaamheidsmeter.nl
T: 06 535 23 646

Duurzaamheidsmeter voor Waterschappen
Ontwikkeld door: Thijs de la Court en Martha Klein
Inhoud: FairBusiness (voorheen COS Noord-Holland) in opdracht van HHNK
Graphic design: Kuki & Ko
Database development & hosting: Suares & Co
Gis map geleverd door: Unie van Waterschappen

Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.